Dell Computers

Compania Dell

Inventia si istoria computerului Dell il are in prim plan pe Michael Dell, un student de la Universitatea din Texas, Austin, care a creat bazele acestei companii. El a avut un capital de pornire de doar 1.000 de dolari. Inventivitatea acestuia a fost una precoce si inca de cand era in facultate a inceput sa vanda calculatoare pe care le asambla singur din componente de stoc. Aceste calculatoare au fost create pentru a fi compatibile cu IBM, acela fiind standardul in acel moment. Daca un calculator functiona cu diverse piese de hardware, atunci cu siguranta acestea erau compatibile cu IBM, acelasi lucruri fiind valabile si pentru programele de hardware si software care au fost concepute pentru a fi compatibile cu IBM.

Cand Michael Dell si-a dat seama ca vanzarea de calculatoare direct catre clienti este o idee buna, a reusit sa castige sume frumoase de bani si a renuntat la facultate. Familia sa a inteles potentialul acestei afaceri si a oferit un capital de 300.000 suma de care avea nevoie pentru a demara o afacere mai mare.

Un adevarat succes a fost inregistrat in anul 1985 odata cu dezvoltarea Turbo PC-ului care a fost vandut pentru mai putin de 800 dolari. Acesta continea un procesor Intel 8088, care avea nu mai mult de 8 MHz, putere care este considerabil mai lenta decat cea avuta de computerele pe care le folosim astazi. Calculatoarele utilizate acum sunt de cateva mii de ori mai rapide decat procesorul de 8 MHz care Michael Dell l-a folosit la instalarea in computerele sale la momentul respectiv. Dar adevarul este ca acestea erau cel mai bun lucru care ar fi putut realizat in 1985.

Dar a existat un aspect al PC Limited, care a fost unic de restul industriei si continua sa fie la fel si in ziua de azi. Persoanele interesate de cumpararea unui calculator puteau comanda unul personalizat, fata de concurenta care oferea spre vanzare un computer care a fost deja asamblat. Acest lucru a permis persoanelor fizice sa cumpere calculatoare la preturi mai mici, fapt care a adus pentru PC Limited incasari de 73 milioane dolari doar in primul an de comercializare.

Inceputul Dell a avut loc in 1988 cand PC Limited a devenit Dell. Inainte de aceasta transformare, compania avusese deja 11 operatiuni internationale de mare importanta deoarece au dus la infiintarea unui centru de servicii pentru calculatoare Dell de mare popularitate ce oferea o calitate greu de egalat in domeniu.

In 1996, Dell a inceput sa vanda computere de pe site-ul sau. O persoana putea ajunge pe site-ul web si comanda un design personalizat pentru viitorul computer, astfel incat acesta era construit la specificatiile lor. Dupa stabilirea proprietatilor acestea erau expediate la domiciliul clientului.

In 1999, Dell a devenit cel mai mare producator de calculatoare personale, atunci cand au fuzionat cu compania de computere Compaq. Veniturile lor au depasit 25 miliarde dolari in 2002. De asemenea, in 2002, Dell a inceput sa vanda televizoare si alte elemente electronice. Acum putem vorbi despre imprimante Dell, televizoare LCD, si multe alte gadget-uri de acest gen care au rolul de a usura viata oamenilor. Datorita extinderii dincolo de calculatoare, denumirea Dell a fost schimbata in Dell Inc incepand cu anul 2003.

Este uimitor faptul ca aceasta companie de miliarde de dolari si-a inceput activitatea intr-o camera de camin cu 1000 dolari drept capital de start. Michael Dell a fost intotdeauna de principiul ca cel mai bine este sa ai posibilitatea sa iti construiesti propriul computer asa cum doresti. Desi exista calculatoare Dell acum vandute in diverse puncte de vanzare cu amanuntul, o persoana poate merge in continuare pe site-ul web unde isi poate proiecta calculatorul personal mult visat. Dell ofera, de asemenea, o asistenta de top pentru persoanele care au nevoie de ajutor cu calculatoarele.

Bookmark and Share

Posteaza un comentariu

Like Box

Din categorii: