Hard Disk-uri si Stick-uri encriptate produse de Istorage Datashur

Istorage Datashur este un stick creat pentru utilizatorii ce pun pret deosebit pe confidentialitatea si integritatea datelor. Folosit atat de catre simplii utilizatori cat si de companii sau institutii guvernamentale, Datashur este unul dintre cele mai sigure si interesante stick-uri din lume.

Datashur este un stick care arata si “gandeste” diferit fata de stick-urile uzuale pe care le gasim pe piata.Este un dspozitiv de stocare extern USB – memory flash- ce ofera criptare permanent, in timp real AES pe 256 biti CBC.

Autentificarea se face cu ajutorul unui PIN, ales de d-voastra si format din minim 7 pana la 15 cifre. Pin-ul este introdus cu ajutorul butoanelor aflate pe stick, dupa care veti avea 30 de secunde pentru a-l putea conecta la PC. De asemenea pe stick veti mai gasi un buton pe care este indicat o cheita si 2 lacatele (deschis si inchis) in dreptul carora veti avea doua leduri (rosu si verde). Acestea va vor indica daca stick-ul este blocat / deblocat sau cand puteti introduce pin-ul .
Servicii recuperare date stick

Stick-ul functioneaza pe orice sistem de operare: Windows, Linux, Mac OS , pe orice dispozitiv care are USB: Media Player, DVD player, tablete cu interfata USB si il puteti gasi in varianta de 4Gb, 8GB, 16Gb sau 32 Gb. Avand USB 2.0 viteza de scriere/ citire nu este uimitoare, avand o rata de transfer pana la 15MB/sec. Despre pret putem spune ca este pe masura, incepand undeva de la 300 RON, cu capacitatea cea mai mica.

O alta caracteristica importanta a stick-ului consta in faptul ca acesta suporta atat PIN pentru administrator cat si PIN pentru utilizatori, optiune ideala pentru administratorii care vor sa reseteze parolele angajatilor. Ba mai mult datele pot fi sterse folosind un PIN prestabilit fara a mai conecta stick-ul la PC.
Pentru cei care au probleme cu tinerea de minte a PIN-urilor exista si o veste proasta, datele sunt sterse automat dupa 10 Pin-uri introduse incorect.
Datashur este un stick inteligent,portabil, usor de folosit si sigur. Il puteti folosi si “pierde” cu incredere stiind ca nimeni nu va putea accesa datele.

Un alt produs creat tot de cei de la iStorage este Datasheet diskAshur, varianta upgradata a modelului diskGenie, care foloseste interfata USB 3.0 cu o rata de transfer de pana la 5 Gbit/sec. Ambele modele ofera criptare permanenta AES – XTS pe 256 biti si autentificare print-un PIN format din cel putin 6 pana la 16 cifre.
La fel ca si stick-ul este construit dintr-un material rezistent la socuri fizice si nu necesita cablu de alimentare, alimentarea facandu-se prin cablu USB care este integrat. Poate fi folosit pe orice sistem de operare: Windows, Linux, Mac si poate fi gasit in varianta de 250 GB, 500GB, 1 TB, 2TB.
hard-disk-datashur
O alta caracteristica importanta acestui model de hard disck extern, este ca hard disck-ul din interiorul carcasei poate fi schimbat in cazul in care este nevoie de acest lucru.
La fel ca si la stick, PIN-ul este introdus cu ajutorul butoanelor aflate pa carcasa hard disck-ului. In plus exista un buton de cancel care va ofera posibilitatea de a anula PIN-ul in cazul in care ati tastat din gresala o cifra care nu trebuia.

Pretul unor astfel de hard disck-uri pornesc undeve de la 800 RON si pot fi achizitionate de la magazine de specialitate.
Hard disck-urile Datasheet diskAshur sunt recomandate atat companiilor, dar si persoanelor care vor ca datele lor sa fie in siguranta .

Ce se intampla in cazul in care din diferite motive: virusare, formatare accidental sau scocuri fizice severe, datele nu mai pot fi accesate?

Exista o singura varianta, aceea de a contacta o firma specializata in recuperare de date. Datorita sistemului de criptare permanenta uneori nici firmele specializate nu mai pot accesa si recupera datele daca ati uitat parola de encriptare.

Bookmark and Share

Posteaza un comentariu

Like Box

Din categorii: