Metode de recuperare fisiere video

recuperare fisiere video 004

Amintind doar de cardurile de memorie care se regasesc printre dotarile standard ale aparatelor foto moderne dar si a smartphone-urilor, de stick-urile atat de versatile sau de webcam-uri observam ca posibilitatile de a deveni “regizor” sau “director de imagine” sunt astazi atat de comune incat aproape ca trec neobservate. Poate sa le simtim si sa le recunoastem importanta doar atunci cand, din diverse motive, pierdem inregistrarile video sau fotografiile a caror valoare sentimentala este mai presus de orice alta forma de valorificare. Ne referim aici la pierderi survenite in urma stergerilor accidentale sau intentionate, formatarii mediului de stocare sau altor cauze cuprinse oarecum in aceeasi arie tematica.

De cele mai multe ori sentimentele si emotiile traite in momentele in care au fost descoperite pierderile sunt atat de puternice si de haotice incat este nevoie de multa stapanire de sine pentru a nu genera si alte pierderi de genul spargerii diverselor dispozitive aflate la indemana si care nu au nici o vina. Trecand si peste aceasta etapa delicata a constientizarii pierderilor suferite nu mai ramane decat gasirea unor modalitati viabile de a reintra in posesia fisierelor video pierdute. Daca sunteti la “inceput de drum” in ceea ce inseamna pierderea si recuperarea de fisiere video este bine de stiut ca acele fisiere sau foldere nu sunt pierdute definitiv ci doar nu mai sunt vizibile intr-o modalitate comuna utilizatorilor obisnuiti.

recuperare fisiere video

Primul “drum” este facut la cosul de gunoi, locul unde ar trebui sa se regaseasca toate fisierele considerate a fi nefolositoare la un anumit moment. Documente word, fotografii si altele mai putin fisierele video, acele fisiere video. Nu cumva, atunci cand au fost aruncate, ati folosit combinatia de taste cu efect atomic ctrl+del? Daca da, cautarile in aceasta directie sunt zadarnice. Totusi, speranta merita o ultima mangaiere. Optiunea “search”, prezenta pe orice sistem de operare, v-ar putea aduce linistea. Nu-i nimic daca nu va mai amintiti numele complet al fisierului. Tastati doar terminatiile specifice fisierelor media (.AVI, .WMV, .MOV sau .MPEG) si, poate, norocul va va surade! Daca sunteti dintr-o zodie in care sclipirile norocoase sunt cel mult ocazionale trebuie sa gasiti alte modalitati prin care v-ati putea recupera fisierele video pierdute. Cu alte cuvinte trebuie sa acceptati ca sistemele de operare nu au fost concepute drept programe de recuperare desi contin cateva astfel de elemente.

recuperare fisiere video 001

Dupa parcurgerea tuturor modalitatilor prin care ar fi posibila recuperarea fisierelor video sterse sau pierdute din alte motive, optiune ce aduce in prim plan achizitionarea unui program dedicat de recuperare a informatiilor prinde din ce in ce mai multa consistenta. Alegerea acelui soft care sa corespunda intrutotul particularitatilor situatiei in care va aflati nu este nici pe departe cel mai usor demers. Ca un veritabil paradox, intrebarea “de ce este atat de grea gasirea unui software dedicat recuperarii de date video?” are un raspuns simplu si relativ usor de inteles si de acceptat. O cautare simpla pe orice browser va va aduce in fata, in cateva fractiuni de secunda, un numar foarte mare de optiuni. Aici gasiti oferte extrem de variate insotite de promisiuni care mai de care mai atractive si, un aspect important, “vandute” gratis. Experienta desprinsa din relatarile de pe majoritatea forumurilor ce au ca tema, printre altele, si acest subiect indeamna la o rezerva semnificativa in abordarea unor astfel de oferte. Aceleasi forumuri de discutii v-ar putea ghida in alegerea acelei solutii care sa va satisfaca.

recuperare fisiere video 003

Daca toate aceste metode vi se par complicate datorita bagajului redus de cunostinte tehnice sau consumatoare de timp, o firma de specialitate v-ar putea recupera fisierele video pierdute. In cazul unei astfel de alegeri, printre avantajele de netagaduit care se desprind de aici un minus ar consta in costul intregii operatiuni. Insa reintrarea in posesia unor amintiri dragi eclipseaza orice efort.

Cu siguranta ca de cand ati pierdut unul sau mai multe fisiere video si pana cand le-ati “regasit” v-a trecut macar o data prin minte gandul, cu o evidenta nuanta de repros, “daca as fi fost putin atent!”. Tocmai aici sta secretul unei recuperari de fisiere video reusite din toate punctele de vedere: sa nu fie nevoie de o astfel de intreprindere.

Bookmark and Share

Posteaza un comentariu

Like Box

Din categorii: