Program de recuperare fisiere sterse

Se intampla in anumite cazuri sa stergem din neatentie un folder  sau  un fisier  de pe  hard si apoi sa ne dam seama ca nu trebuia sa facem acest lucru. Partea buna este ca datele pot fi recuperate, partea proasta este ca trebuie sa ai un anumit nivel de cunostinte pentru a putea recupera fisierele de unul singur.

Exista foarte multe programe de recuperare fisiere pe net, iar R-studio este unul din programele care permite foarte multe optiuni de recupearare a fisierelor, folderelor sau partitiilor.

Inainte de a incepe trebuie stabilim care este exact problema pe care o aveti deoarece in funtuie de tipul problemei si solutia poate fi diferita. Voi da exemplu de cateva tipuri uzuale de probleme si solutiile aferente de recuperare a datelor :

CAZUL 1: Am sters un folder sau un fisier de pe Desktop  si apoi am dat Empty Recicle Bin

CAZUL 2: Am formatat partitia D si aveam fisiere importante pe care vreuau sa le recuperez

CAZUL 3:Am reinstalat windows-ul si am repartitionat hardul fara sa-mi copii fisierele de pe D

CAZUL 4:Am formatat un hard cu Quick Format  si vreau sa recuperez datele

CAZUL 5:Am deconectat hardul extern fara sa dau SAFE REMOVE si acum imi vede partia  RAW

Evident ca exista foarte multe tipuri de probleme si de situatii particulare, dar am incercat sa exemplific cele mai intalnite cazuri.

Prima data trebuie instalat programul de recuperare pe care il puteti lua de aici.

ATENTIE : Programul nu trebuie instalat pe partitia de pe care vreti sa recuperati date. Spre exemplu daca ati sters fisiere de pe C instalati programul pe D si invers.

CAZUL 1. Am sters un folder sau un fisier si apoi am dat Empty Recicle Bin

Ce se initampla in momentul in care un fisier este sters? Practic acel fisier ramane fizic pe HDD, dar nu mai este afisat in structura de foldere si de fisiere.

Acum voi sterge in mod deliberat un Folder cu fotografii si apoi dau Empty Recicle Bin , pasul urmator este sa deschid R-Studio si voi vedea hardurile care sunt conectate la calculator. In cazul de fata hardul de pe care am sters eu folderul cu poze este acesta :

recuperare-fisiere1

Browsati acel drive o sa va apara structura de foldere si de fisiere inclusiv folderul pe care l-ati sters doar ca va avea pe el un X rosu. In interiorul folderului veti vedea toate fisierele pierdute, se poate da un dublu click pentru vizualizarea unui fisier si se va deschide cu un viewer de imagini sau un viewer in hex in functie de tipul fisierului care il deschideti.

recuperare-fisiere2

Dupa cum se vede toate fisierele pot fi recuperate, este indicat sa verificati datele inainte de a le extrage. Uneori daca ati gasit denumirea fisierului nu inseamna ca aceste poate fi recuperat. Dupa ce ati verificat fisierele puteti trece la recuperarea lor, selectati folderul sau fisierele pe care doriti sa le extrageti si alege optiunea “recover”

recuperare-fisiere3

Apoi trebuie sa selectacti folderul unde sa extrageti datele, din nou aveti mare atentie sa nu extrageti datele pe aceeasi partitie de pe care le recuperati. Daca nu aveti spatiu unde sa extrageti fisierele recuperate este de preferat sa conectati un hard extern sau un stick pe care sa puneti datele. Mai trebuie sa aveti in vedere ca aceasta versiune de R-studio este DEMO sau TRIAL si nu puteti extrage fisiere mai mari de 64K fara sa achizitionati o licenta , mai multe detalii gasiti pe www.r-studio.com

recuperare-fisiere4

Cam asta este tot ce trebuie sa faceti pentru a va recupera fisierele sterse.

Daca procedura de recuperare vi se pare complicata sau nu vreti sa riscati cumpararea licentei de soft fara sa fiti sigur ca fisierele se vor recupera, este indicat sa apelati la specialisti in domeniu. BIT DATA RECOVERY asigura diagnosticare gratuita pentru orice problema legata de recuperarea datelor, mai multe detalii gasiti pe www.recuperaridate.ro

CAZUL 2: Am formatat partitia D si aveam fisiere importante pe care vreuau sa le recuperez

In cazul de fata folosim acelasi hard pe care avem o partitie de 500GB cu doua foldere, un folder cu documente si mai multe foldere cu poze. Vom formata hardul cu Quick Format si apoi vom incerca sa recuperam aceste doua foldere:

recuperare-fisiere5

Acum hardul dupa formatarea Quick este gol nu mai are pe el nici o data adica am replicat problema de la CAZUL 2, deci trebuie sa incercam sa le recuperam. Deschidem R-studio si prin simpla deschidere nu ne va gasi datele in acest caz, este necesar sa dam o scanare a hardului pentru a ne gasi structura de foldere si de fisiere. Alegem optiunea scan:

recuperare-fisiere6

Va aparea o noua fereastra cu multe optiuni care sunt utile daca le intelegeti, daca nu le intelegeti lasati-le asa cum sunt si dati scan in continuare:

recuperare-fisiere7

In acest stadiu partitia va fi scanata si asta poate sa dureze foarte mult timp, intre 10 de minute si 5 ore in functie de viteza hardului, interfata de conectare, dimensiunea partitiei…. Prin aceasta scanare se incearca reconstructia virtuala a filesistemului( structura de foldere si de fisiere). Dupa finalizarea scanarii veti avea o lista de potentiale partitii identificate dintre care prima optiune va fi cu verde  – Recognized1

recuperare-fisiere8

Trebuie sa dati un dubluclick pe RECOGNIZED1 si veti vedea folderele pierdute :

recuperare-fisiere9

Din acest stadiu trebuie doar sa dati click dreapta pe Root si sa dati extract la fisierele pierdute, in exemplul de fata la folderele DOCUMENTE si FOTO.

In functie de modul in care ati facut formatarea mai exista cateva varinate de rezultat pe care le poate avea un astfel de caz :

-exista posibilitatea ca datele sa nu poata fi recuperate sau sa poata fi recuperate partial

-sa nu se recupereze denumirea folderelor sau datele sa nu poata fi recuperate cu denumirea originala

-sa poata fi recuperate datele  doar pe tipuri de extensii( doc, xls, jpg, pdf, avi, mpg,……)

In oricare din aceste situatii este bine sa verificati si folderul Extra Found Files unde veti avea diverse foldere care s-au pierdut din structura originala de foldere si de fisiere sau veti avea fisierele recuperate pe tipuri de extensii.

In situatia in care rezultatul nu este bun este indicat sa apelati la o firma specializata care foloseste programe profesionale de recuperare a datelor cu care se pot obtine cele mai bune rezultate. In service-ul BIT Data Recovery veti beneficia de experinta unui tehnician care va diagnostica gratuit hardul, stickul sau cardul si ulterior veti primi o cotatie de pret pentru recuperare fisiere.

Am prezentat primele 2 din cele 5 cazuri de recuperare fisiere, urmatoarele 3 cazuri vor fi prezentate in articolele viitoare.

Bookmark and Share

41 Comentarii

 • Am sters din greseala niste poze de pe hard . Am incercat sa le recuperez cu un soft dar nu merge. Le vede, le recupereaza, au header de JPEG, dar nu le pot deschide cu nimic. De ce?

  • Ionut Olariu

   Nu mi-e clar ce intelegi prin “header de JPEG” dar nu conteaza, am inteles ceea ce era esential, ca pozele recuperate sunt invalide.

   Mai poti incerca recuperarea si cu alte soft-uri si daca pozele sunt tot corupte poti sa vii in service-ul BIT Data Recovery, o sa analizam hardul gratuit si ulterior primesti un raspuns care va clarifica daca se mai poate face ceva sau nu in acest caz.

 • nu-mi mai citeste nimic cardul SD. cred ca e stricat .. daca il duc la reparat imi pot recupera cumva pozele de pe el?

  • Ionut Olariu

   In cele mai multe cazuri avem solutie de recuperare dar sunt si cazuri in care datele nu pot fi recuperate, cel mai bine este sa aduceti cardul in service pentru o diagnosticare gratuita.

 • Am formatat hardul si nu miam copiat pozele din el însă după aia soţul a băgat alte foldere cu poze. Se mai pot recupera cele dinainte?

  • Ionut Olariu

   Aici sunt anumite aspecte care pot face diferenta :
   1. depinde de modul in care a fost formatat HDD-ul , spre exemplu dupa un LOW LEVEL FORMAT nu se mai poate recupera nimic, dar asta se face cu programe speciale de formatare, cel mai probabil dumnevoastra ati facut o formatare uzuala in urma careia datele pot fi recuperate
   2. depinde de contitatea de date pe care ati scriso pe HDD dupa formatare, daca ati umplut HDD-ul cu date in mod sigur nu mai poate fi recuperat nimic
   3. depinde de pozitia unde au fost scrise pozele anterioare pe HDD si pozitia unde este scris noul continut pe HDD
   4.depinde de tipul fisierelor pe care le-ati avut( JPG, NEF, CR2, ARW, ….) si cat de fragmentat era filesistemul anterior

   In astfel de cazuri fie incercati dumneavoastra cu soft-ul de mai sus sau cu soft-ul de recuperare pe care il preferati fie veniti in service-ul BIT pentru o analiza profesionala

 • aveam folder salvat pe desktop . am schimbat windows-ul . tot un xp sp3 . se mai poate recupera ceva ? multumesc

 • Nu ai mai revenit cu Cazul3.Eu am schimbat windowsul si am formatat tot hardul.Incerc cu R-Studio si o sa aflu singur daca merge.

  • Ionut Olariu

   Imi pare rau dar am fost cam ocupat, posibil sa poata fi recuperate integral datele de pe partitia secundara si partial datele de pe prima partitie.

 • Cu 2 zile in urma mi’a intrat un virus “crypto” in laptop si mi’a blocat tot ce am… Poze, muzica, filme s.a…. As putea sa le recuperez cumva ????multumesc anticipat

  • Ionut Olariu

   Din pacate nu exista solutie de recuperare pentru aceasta situatie… primele veriuni ale acestui virus au aparut acum 3-4 ani si inca marea majoritate a fisierelor criptate atunci nu pot fi inca decriptate, in mod teoretic ar trebui ca datele sa poata fi recuperate, este doar o chestiune de timp pana va fi gasita o solutie, daca datele sunt importante pe termen lung va recomand sa scoateti hardul din laptop si sa-l pastrati, poate peste 1-2 ani va exista solutie si veti reintra in posesia datelor.

 • Am un card pe care daca il pun in computer sau camera imi cere formatarea.Inca mai am poze si videoclipuri importante pe el.Ce soft imi puteti recomanda?

  • De asemenea,cand incerc sa formatez imi da eroare.

   • Ionut Olariu

    S-ar putea sa aveti card-ul defect si in acest caz nici un soft de recuperare nu va mai ajuta, sunt necesare echipamente profesionale pentru recuerarea datelor, il puteti aduce in service pentru o diagnosticare incepand cu data de 4 Ianuarie 2016 cand ne reluam activitatea.

 • cum pot recupera datele de pe un hard pe care am instalat linux. mentionez ca inainte am avut windos si la instalare nu am fost atent si am formatat partitia.

  • Ionut Olariu

   Puteti incerca sa recuperati datele cu diverse softuri R-studio, RecoverMyFiles…. sau puteti sa aduceti HDD-ul in service-ul nostru, in functie de cantitatea de date suprascrisa este posibil ca datele sa poata fi recuperate in structura sau pe tipuri de extensii. Daca anumite segmente din MFT-ul vechii partitii au fost suprascrise in mod sigur singura varianta este recuperarea partiala a datelor pe tipuri de extensii : jpg, mov, avi, doc, docx, xls, xlsx…. fara a se mai pastra organizarea datelor in structura de foldere si de fisiere. Daca MFT-ul nu a fost suprascris datele pot fi recuperate si in structura de foldere.

 • Salut, am o problema cu un hard pe care aveam pozele mele, am formatat din greseala tot hardul cand am instalat windowsul, am facut instalarea urmand instructiuni de pe un site, acum am o singura partitie mare de 500GB si datele mele nu mai sunt si vreau sa le recuperez, aveam in jur de 50 giga de poze si filmari video care ma inteleseaza, mai aveam si muzica, filme dar alea downloadez fara probleme, va rog sa ma ajutati sa recuperez pozele ca nu prea inteleg cum functioneaza softul asta

  • Ionut Olariu

   In primul rand totul depinde de cate date s-au suprascris pe HDD dupa instalare si care era pozitia celei de a doua partii pe HDD, daca aceasta a doua partitie nu a fost suprascrisa in mod teoretic datele pot fi recuperate, puteti sa folositi acest R-studio in veriusne trial, scanati tot HDD-ul si vedeti ce data va gaseste, ulterior il puteti achitiona sau puteti incerca cu alte softuri de recuperare.
   Trebuie sa aveti mare grija sa nu extrageti datele pe hardul actual, riscati sa pierdeti datele definitiv

   Daca procedura vi se pare complicata puteti veni cu hardul in service, datele noastre de contact le gasiti aici

 • Cand va fi prezentata continuarea articolului consernand cazurile 3 4 inclusiv 5.
  Mersi pentru raspuns

 • Problema ar fi ca am instalat un alt windows pe calculator uitand sa pun pe un usb fisierele importante. Cum sa sfatuiti sa procedez si sper ca le mai pot recupera.

  • Ionut Olariu

   Daca datele nu au fost suprascrise in totalitate in urma reinstalarii exista sanse de recuperare partiala. Va recomand sa apelati la un service specializat de recuperare pentru a obtine un rezultat optim. Rezultat optim poate sa insemne 0%, 30% sau 90% din date, depinde cate % ati suprascris prin reinstalarea windows-ului, este foarte important sa nu mai scrieti nimic pe acel hard. Va multumesc.

 • Mie mi s-a stricat ceva la cardSD. Când îl bag în telefon îmi scrie că e gol sau are o problemă și că trebuie formatat. Dar am atât de multe pe el, încât nu vreau să-l formatez.. sau măcar să recuperez ce e pe el.. Cum pot face asta? Aș fi tare recunoscător.

  • Ionut Olariu

   Exista varianta conectarii card-ului la un PC folosind un card reader ulterior se scaneaza card-ul cu R-studio si daca identifica datele si pot fi recuperate se cumpara soft-ul de recuperare sau sa poate aduce in service pentru o recuperare facuta de specialisti cu softuri profesionale. Evident toata aceasta discutie este valabila daca card-ul este defect LOGIC, daca este defect FIZIC lucrurile se complica foarte mult, un card cu defect FIZIC de multe ori nu poate fi recuperat sau daca se poate recupera costa foarte mult recuperarea datelor.

 • Nu mai pot descarca jocuri sau pe yutube

 • Buna ziua! Am vrut sa formatez un card si am formatat partea D acolo unde am salvat toate pozele si nu mai apare deloc acolo langa C . ce e de facut?

  • Ionut Olariu

   Incercati sa face o recuperare a datelor cumparand un soft de recuperare cum este R-studio sau il puteti aduce in service pentru o diagnosticare gratuita.

 • Buna ziua. as avea o intrebare. am un card micro sd pe care l-am introdus in pc,tot frumos,dau sa sterg doua video-uri care nu mai trebuiau si a pocnit,imi spune ca trebuie sa ii dau format,dar daca fac asta pierd toate pozele si video-urile importante,cardul micro sd este de la sandisk. sper sa gasesc o rezolvare,pentru ca nu as vrea sa pierd tot.

  • Ionut Olariu

   Daca problema este logica puteti incerca sa scanati card-ul cu un soft de recuperare sau sa-l aduceti in service-ul nostru pentru o diagnosticare gratuita, daca problema este FIZICA( adica card-ul nu mai este detectat cu capacitate corecta de nici un device) cel mai probabil datele nu mai pot fi recuperate sau daca pot fi recuperate costa foarte mult.

 • Salut,Am citit cam toate problemele aparute si diversele probleme aparute,deci am 2 hard-dick unul cu sistem altul doar de stocare (cu doua partitii fiecare).avand cbs corupt am decis sa fac recuperare la win 10. Dar am ales hard gresit si am facut formatare pe cel de stocare.Nu am mai facut nimic dupa accea.Se poate recupera partitia de documente si cea de fotografii? Si daca da se vor amesteca .Multumesc

  • Ionut Olariu

   Dumneavoastra ati facut o procedura de suprascriere de 20-30GB cat ocupa asistemul de operare, nu se poate produce o procedura de suprascriere fara sa pierdeti macar o parte din date. Asta insemna ca datele pot fi recuperate intr-un procent de la 99% in jos in functie de cate date s-au suprascris. Daca s-a suprascris mare parte din MFT atunci pe langa procentul de date se pierde si structura de foldere si de fisiere si datele vor putea fi recuperate partial in structura sau pe Extensii( jpg, mp4, doc, xls …..). Daca pe HDD-ul pe care ati facut instalarea ati avut doua partii probabil ca este alterata structura primei partitii si celelalte partitii ar putea fi recuperate complet nefiind suprascrise. Va asteptam in service pentru o diagnosticare gratuita, datele noastre de contact le gasiti aici

 • Buna ziua,

  Mi s-a sters din calculator nu stiu sigur cum, dar il banuiesc pe baietelul meu un folder care continea atat unele doc cat si multe poze. Am incercat cu Recuva si fisierele imi apar irecuperabile si suprascrise cu niste filme..se mai poate face ceva? Dati-mi vesti bune 🙂

  • Ionut Olariu

   Daca de la momentul stergerii si pana acum hardul a fost umplut cu filme cel mai probabil datele nu mai pot fi recuperate, totusi se poate incerca sa vedem ce se mai poate face, datele noastre le gasiti la CONTACT.

 • Buna ziua, ma confrunt cu o problema, detin un iMac iar printr-o greseala am sters atat sistemul lui de operare(OSX) cat si windowsul(bootcamp), practic acum este chel, ce anume ar trebui sa fac pentru a putea recupera datele(fotografii)? Mentionez ca datele erau stocate pe sistemul OSX. Multumesc anticipat!!!

  • Ionut Olariu

   Se poate aduce in service dar va fi necesrar sa desfacem echipamentul si sa scoatem HDD-ul, posibil ca datele se vor recupera partial.

 • Buna ziua
  Am formatat din intamplare datele de pa cartela de memorie a telefonului Mobil (microSD) dupa ce a aparut o eroare. Este posibila recuperarea tuturor datelor sterse de pe card cu ajutorul programului?

  • Ionut Olariu

   Depinde de problema card-ului si de modul in care a fost formatat.

 • Buna
  Astazi a inceput sa-mi zica pe telefon “Cardul SD este deteriorat”
  Am poze importante salvate in el. Pot face ceva sa le recuperez?

  • Ionut Olariu

   Depinde de tipul problemei, in unele cazuri datele pot fi recuperate prin proceduri simple si alte ori prin proceduri foarte complexe, asta poate sa influenteze foarte mult costul de recuperare care poate poate varia intre 50 EUR si 450 EUR, daca datele merita astfel de costuri va asteptam in service.

 • Vă mulțumim pentru această prezentare de mare ajutor ! R-Studio mi-a salvat toate datele de pe un HDD pe care le consideram pierdute ! Să vă dea Dumnezeu sănătate !

 • Salut, detin o camera Sony DSC-HX400V si am sters pozele din gresala de pe cardul de memorie, se mai pot recupera pozele daca am facut stergerea direct din camera?

  • Ionut Olariu

   Asa cum prezinta si acest articol aveti doua posibilitati :

   1. Puteti incerca sa faceti o recuperare cu softuri de recuperare – R-studio, EaseUS, Ontrack ….. sunt necesare anumite conostinte de IT pentru a putea folosi aceste softuri. Este esential sa intelegeti exact ceea ce faceti deoarece puteti produce suprascriere ceea ce coincide cu pierderea definitiva a datelor.
   2. Puteti apela la o firma specializata de recuperare date si astfel stiti ca va acordati maximum de sanse pentru a reintra in posesia datelor.

   Pe de alta parte avand in vedere ca formatarea a fost facuta din camera exista posibilitatea sa fi formatat cardul LOW LEVEL si atunci nu se mai poate recupera nimic indiferent de varianta pentru care optati.

Posteaza un comentariu

Like Box

Din categorii: