Samsung 850 Pro – un nou SSD

Samsung Pro 850

Cu pasi mici dar siguri, Samsung creeaza o noua lume, o lume in care multe dintre vechile obisnuinte nu isi mai gasesc lucul. O lume in care conceptele viitorului de acum vor constitui cotidianul. Un exemplu concret care vine in sprijinul unor astfel de afirmatii este noul SSD 850 Pro cu o tehnologie 3D Vertical NAND Flash in 32 de straturi care va revolutiona ideea de spatiu de stocare. Dar despre ce este vorba cu acest device nelansat oficial pana la data scrierii acestui articol.

Incapsulat intr-un traditional standard de 2,5 “, 850 Pro se poate spune ca aduce unele imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste modalitatea de dispunere a cipurilor de memorie. Prin 3D Vetical NAND se banuieste, iar Samsung confirma, o arhitectura interna de profunzime. In acest fel, accesul la datele inmagazinate va fi sensibil mai facil. Proprietatile unice ale tehnologiei proprietare va aduce un plus in scrierea si citirea informatiilor. Vitezele de 520  Mb/s (la 128 GB este de 470 MB/s) si respectiv 550 Mb/s fac din SSD-ul 850 Pro o aparitie unica in lumea extrem de competitiva a producatorilor de unitati de stocare. Viteze foarte bune, chiar exceptionale, sunt inregistrate la scrierea/citirea fisierelor de mici dimensiuni: 100K IOPS respectiv 90K IOPS.

 

SSD samsung

Tehnologia Dynamic Thermal Guard va asigura o temperatura ambientala optima in interiorul device-ului propice inaltelor performante preconizate. Mult mai fiabil si mai eficient din punct de vedere al consumului de energie (consumul mediu estimat este de 3,3 W – 0,4 W in regim idle) si al vitezei de lucru, 850 Pro este superior predecesorilor 840 Pro si 840 Evo. De fapt este superior oricarui alt produs din aceeasi clasa a unitatilor de stocare, indiferent cine ar fi compania preducatoare. Este un lucru stiut si testat faptul ca HDD-urile clasice erau foarte vulnerabile sa socurile fizice.

SSD Samsung PRO

SSD-urile nu mai prezinta slabiciuni asemanatoare totusi, socurile mecanice erau destul de pregnant resimtite. Poate fi tratata ca o curiozitate sau ca un serios pas inainte,  dar rezistenta lui 850 Pro la socuri este de 1500 G. Pentru o compatibilitate foarte apropiata de perfectiune, ultimul, in ordinea aparitiei,  SSD al producatorului coreean are instalata o interfata de tip SATA versiunea 3.1, a carei viteza de lucru este de 600 Mb/s.

Asa cum ii sta bine unui producator major de tehnologie, Samsung incearca sa atraga cat mai multi aderenti la ideea de nou pe care o promoveaza. De aceea, nu face nici o concesie nici de aceasta data. In ceea ce priveste spatiul destinat stocarii datelor informatice, sunt disponibile versiunile de 128, 256, 512 GB si 1TB. Controller-ul este un 3-core MEX DE 400 MHz iar memoria cache se intinde de la un 256 MB LPDDR2 SI 1066 MHZ la versiunea de 128 GB pana la 1GB la versiunea de 1TB. Pentru amatorii de astfel de detalii, SSD-ul 850 Pro este certificat in sistemele TRIM, SMART si RAPID. Dar cu adevarat inedita este perioada de garantie de zece ani pe care o ofera producatorul. Trebuie sa recunoastem ca aceasta perioada in care Samsung garanteaza pentru buna functionare a produsului este un fapt nemaiintalnit.

 

 

Samsung-850-Pro3

SSD Destinat cu precadere PC-urilor high-end dar si statiilor de lucru de nivel profesional SSD-ul 850 Pro poate face parte din configuratia oricarui tip de terminal. Un exemplu bun in acest sens poate fi dat de terminalele folosite in mass-media, scrisa sau audio-video, unde traficul mare de date face necesara prezenta unui device cu astfel de calitati.

SSD-ul 850 Pro produs si propus de compania Samsung poate fi incoronat inca de pe acum cu titlul neoficial de cel mai bun si mai performant SSD produs verodata. Acestea nu sunt doar niste vorbe magulitoare pentru orgoliul personal al cuiva anume. Sunt vorbe care pot fi sustinute oricand de fapte concrete.

 

Bookmark and Share

Posteaza un comentariu

Like Box

Din categorii: