Servicii de recuperare date

recuperare de date 01

Procesul de recuperare date este unul complicat si foarte specializat, firmele care ofera astfel de servicii trebuind sa raspunda unor serii de exigente privind calitatea, performanta etc. Desi la o prima vedere tehnicile nu suna a ceva prea complicat – manipularea datelor, inlocuirea componentelor interne defecte ale unui HDD si alte cateva procedee – pentru reusita lor prezenta unor tehnicieni experimentati este absolut necesara. Portofoliul firmei nu este in acest caz doar un motiv de mandrie sau o “miscare de marketing” si si o certificare usor de verificat.

O companie dedicata acestui tip de servicii, pe langa investitiile in oameni are nevoie de investitii in tehnica, in soft-uri specializate.  In felul acesta poate fi explicat costul relativ ridicat al unei interventii.

Firme mici versus calitatea serviciilor

Prezenta pe piata a unui numar insemnat de firme care ofera servicii de recuperare date este un lucru imbucurator pentru ca este stiut faptul conform caruia concurenta ridicata aduce cu sine scaderea costurilor. Insa in acest domeniu nu se verifica aceasta axioma a comertului. De ce o astfel de stare de fapt? Pentru ca firmele mici, aflate la inceput de drum sau cu un plan de investitii minimal, nu pot asigura un anumit grad de calitate a serviciilor. In cazul in care sunteti detinatorul unui hard disk defect si contactati o firma mica este foarte posibil sa obtineti un pret bun insa oferta acesteia este limitata doar la o parte din intregul proces de servicii de recuperare date. Fara intentia de a jignii pe cineva, prezenta unui soft de recuperare date, nu de putine ori fara licenta, nu suplineste de exemplu celebra CleanRoom in care un hard deteriorat fizic poate fi desfacut fara teama. Cu alte cuvinte, daca aveti un hard disk din care se pot recupera informatiile doar cu ajutorul unui program de ce sa mai cereti consultanta unei firme?

Daca totusi firma respectiva este de buna credinta, in cel mai fericit caz va prelua comanda si o va transmite mai departe unei firme colaboratoare care dispune de tot ce este necesar pentru efectuarea unor servicii de calitate. Bineinteles ca nota finala va include si comisionul primei firme.

Servicii profesionale de recuperare a datelor

Primele momente in care s-a constatat o pierdere la nivelul datelor informatice sunt de cele mai multe ori sinonime cu panica. Daca tragedia s-a intamplat la nivel personal, afectarea este predominant emotionala, daca o companie isi pierde datele este foarte posibil ca falimentul sa fie una dintre consecinte. Indiferent de situatie, abordati rezolvarea problemei dintr-o perspectiva cerebrala. Datele odata “pierdute” raman pierdute, datele “pierdute” de multe ori nu sunt pierdute in adevaratul sens al cuvantului ci doar accesul la ele este restrictionat. Din fericire pentru multi utilizatori posibili clienti ai serviciilor de aceasta natura, in functie de gradul de avariere a hard-ului, procentul de recuperare se situeaza in imediata apropiere a valorii absolute.

Prima etapa a procesului de recuperare a datelor consta in evaluarea unitatii. In functie de cele observate – tipul defectiunii sau a avarierii – se stabileste un plan de recuperare si se face o estimare a gradului de recuperare. Desfasurat in laboratoarele firmei procesul poate dura mai mult sau mai putin timp. Cu o marja de eroare, durata este stipulata in contractul incheiat intre cele doua parti.

Daca sunteti reprezentantul sau adminisratorul unei societati care manipuleaza zilnic o cantitate apreciabila de date informatice de care depinde bunul mers al afacerii, nu trebuie neglijata incheierea unui contract pe termen mai lung cu o firma specializata pentru asistenta completa. Este normal sa va ganditi la costuri, insa fiasco-ul afacerii datorat unui concurs de imprejurari in care cheltuielile par armonios reduse sunt ceva mai pronuntate ar putea fi extrem de dureros.

Atentia si grija cu care este tratat un aspect destul de important, cel al bunei functionari a resurselor informatice, vorbeste de la sine despre valoarea pe care o acordati acestor informatii. Colaborarea cu profesionisti va aduce siguranta si satisfactie.

Bit Data Recovery ofera servicii profesionale de recuperare a datelor.

Bookmark and Share

Posteaza un comentariu

Like Box

Din categorii: