Aparitia cardurilor de memorie a venit ca o manusa producatorilor de camere foto/video, care aveau nevoie de economisirea spatiului pentru stocarea datelor, in conditiile in care aceste dispozitive si-asa erau destul de voluminoase. Prin urmare, aproape orice camera foto din zilele noastre functioneaza pe baza de card de memorie sau, cel putin, are prevazut un slot pentru asa ceva. Caci, dincolo de memoria interna a unui aparat foto, adevarata capacitate de stocare se regaseste pe cardul de memorie. Din pacate si cardurile de memorie sunt destul de sensibile si practic orice intrerupere brusca a alimentarii cu energie ne poate las afara datele de pe card, caz in care trebuie sa apelam numai decat la specialistii in recuperari date card. Insa acesta are o serie de avantaje majore fata de alte dispozitive de stocare si transfer al datelor, incepand de la volumul de date transmis, pana la viteza de transfer a acestora. Dar, in ciuda acestor atuuri, unt cardurile de memorie o solutie fara cusur in stocarea datelor? Vom vedea in cele ce urmeaza.
Capacitate mare de stocare
Unul dintre principalele avantaje pe care le prezinta cardurile de memorie este capacitatea mare de stocare. Acestea pot ajunge astazi la 64 sau 128 de GB cu usurinta, existand si carduri de 256 de GB. Practic, daca stai sa te gandesti, doua astfel de carduri echivaleaza cu un hard-disc de dimensiune medie din zilele noastre, lucru care in urma cu doar cativa ani parea de-a dreptul imposibil.
Usurinta in manevrare
De asemenea, cardurile de memorie s-au castigat reputatia de a fi foarte usor de manevrat in transferul de date. Atunci cand dorim sa transferam pozele de pe camera pe calculator, spre exemplu, este de-ajuns sa scoatem cardul de pe aceasta si sa il introducem in slotul special prevazut la nivelul laptopului sau a computerului personal. Iar in ceea ce priveste transferul de date, acesta se efectueaza destul de rapid, fara a avea nevoie de timpi mari de asteptare.
Dimensiuni reduse
O alta caracteristica importanta a cardurilor de memorie este data de dimensiunile lor reduse. Astfel, cardurile obisnuite pentru camere video abia daca masoara doi-trei cm pe latime si inaltime, la o grosime de doar cativa mm. De asemenea, avem astazi mini-carduri de memorie pentru telefoanele mobile care, de asemenea, ajung la capacitati impresionante de stocare a datelor, cu dimensiuni mult mai reduse, de ordinul a 1 cm patrat. Practic, aceste mini-carduri se reduc la un microcip plantat pe un suport ce este introdus in slotul special de la nivelul telefoanelor. Cu ajutorul acestuia, avem posibilitatea de a stoca fotografiile si selfie-urile realizate zilnic, fara a avea grija golirii in permanenta a memoriei interne a calculatorului.
Fragil la socuri electrice si magnetice
In ciuda tuturor acestor avantaje, cardurile de memorie au si ele problemele lor. Mai exact, sunt supuse la o serie de riscuri, unele poate mai mari decât în cazul altor dispozitive. Unul dintre acestea este legat de simpla pierdere, din cauza dimensiunilor si a greutatii extrem de reduse. Prin urmare, nu este greu sa pierzi un card de memorie din buzunarul de la camasa ori din rucsac, in momentul in care mai cauti s altceva. De asemenea, ca orice dispozitiv de stocare, si cardul de memorie este extrem de sensibil la socurile de natura electrica si magnetica. In momentul in care nu puteti accesa pozele de pe card e bine sa apelati la specialisti pentru recuperare poze
BIT DATA RECOVERY ofera servicii de recuperare date de pe orice card de memorie indiferent de defect, delatii de contact pe recuperaridate.ro