Un sistem ce detine pretioase informatii referitoare la date contabile reprezinta una dintre metodele pe care companiile le adopta pentru a inregistra si raporta diferite informatii financiare. Cele mai multe dintre aceste sisteme includ utilizarea calculatoarelor si a altor tehnologii de acest gen, printre care si o multime de programe dedicate. Stocarea electronica a informatiilor contabile este critica si decisiva pentru marea majoritate a companiilor.
Pentru ca datele sa fie prelucrate este nevoie de diferite programe sau aplicatii contabile in care se prelucreaza datele respective. Printre cele mai populare programe folosite de companiile mici si mari se numara urmatoarele: Smart Bill, Contab SQL, Wiz Salary, WizCount, Revisal, Contafree si Revisal BMI Expert, SAGA, CIEL si WinMentor, ultimele patru programe din lista reprezentand aplicatiile utilizate cu precadere la noi in tara, avand astfel o incidenta crescuta in domeniu.
Popularitatea si in acelasi timp necesitatea acestor programe este data de urmatoarele considerente:
– legi stricte – cele mai multe companii au cerinte de stat specifice ce urmaresc mentinerea unor inregistrari contabile. Acest lucru include un numar de inregistrari a salarizarilor, documente fiscale, registrul general si alte documente;
– utilizarea istoricului – proprietarii afacerilor si managerii trebuie, ca la o perioada de timp, sa revizuiasca diferite decizii legate de businnes-ul pe care il conduc, decizii luate cu ceva timp in urma;
– consideratii – companiile au posibilitatea de a scapa de numeroase hartii scanand informatia si transformand-o in documente computerizate. Acest lucru permite trecerea unor stive de documente ce sunt dificil de revizuit in fisiere informatice asezate organizat de catre sistemul de informatic.
Orice aplicatie pentru procesarea informatiilor contabile este strans legata de mediul informatic, mai exact stocarea acesteia facandu-se pe HDD-uri, dispozitive destinate stocarii datelor de orice tip. Durata de viata a acestora este una limitata si defectarea lor duce de cele mai multe ori la pierderea datelor stocate, pierderea putand fi partiala sau totala in functie de garvitatea problemei intampinate.
HDD-urile pot avea avea mai multe tipuri de defecte printre care cele mai intalnite sunt urmatoarele:
– defect logic – in aceasta categorie intrand de exemplu virusarea;
– firmware – implica defectarea unor programe de mici dimensiuni ce au rolul de comanda controlul diferitelor dispozitive, in acest caz a HDD-ului;
– defect electric – apare in urma unui scurt circit provocat de tensiunea din retea prea mare sau a defectarii unor dispozitive ce tin de aceasta latura;
– defect mecanic – vizeaza mai mult factorii extrinseci care pot interveni asupra HDD-ului si implica scaparea din mana a laptop-ului sau a unui hard extern, stergerea din greseala a datelor.
Recuperarea datelor de pe cele patru programe mentionate mai sus se face diferit si implica un volum de munca mare. Fie ca sunt folosite diferite soft-uri de recuperare a datelor sau alte competente oferite de firma de recuperare a datelor la care apelati, datele nu sunt pierdute definitiv si, exceptand cazul in care HDD-ul este grav avariat, in rest acestea se pot recupera.
Bit Data Recovery va poate oferi solutii prompte la astfel de intamplari nefericite. Indiferent daca doriti sa recuperati doar datele din programul de contabilitate sau doriti si programul in totalitatea, echipa de experti pe care o gasiti aici va poate garanta rezolvarea acestei probleme. Pana in momentul de fata in jur de 85% din cazurile intampinate au fost rezolvate cu succes. Pe langa recuperarea informatiilor acestia va garanteaza si integritatea datelor, acestea nefiind “rasfoite” sau facute publice.Mai multe detalii privind recuperarea datelor contabile aici.