

USB Flash Drive sunt dispozitive de stocare a datelor ce se bucura de o popularitate deosebita datorita caracteristicilor avute. O unitate flash USB, este, de asemenea cunoscuta si sub denumirea de stick de memorie. Este un dispozitiv de buzunar, care are marimea si greutatea unei brichete, fiind capabil sa contina un numar uluitor de mare de informatii. Dimensiunea memoriei cel mai des folosita este de 2 GB, insa, astazi exista stick-uri USB ce ajung pana la 64 de GB. Cu cat capacitatea de stocare este mai mare cu atat creste si pretul acestora.
Un USB flash drive este similar cu un hard disk in care datele sunt stocate in memorie, pentru ca ulterior sa fie preluate de sistemul de operare al unui computer. In timp aceste gaget-uri ofera o modalitate convenabila si usoara de a transfera foarte repede cantitati mari de date, modalitatea in care informatiile sunt stocate pot face ca dispozitivul sa devina usor de corupt.
Toti cei care au utilizat un timp indelungat o unitate flash USB stiu ca dupa o anumita perioada aceasta poate sa inceapa sa functioneze ciudat. Unele fisiere nu mai pot fi accesate, computer-ul nu mai poate citi in totalitate informatia stocata in acel mediu sau unitatea centrala a computer-ului pur si simplu nu mai recunoaste USB-ul. Pentru toate aceste probleme intampinate exista cate o solutie care va poate ajuta sa lucati din nou cu stick-ul.
O regula de aur valabila pentru toti utilizatorii de stick-uri USB si nu numai este legata de pierderea datelor existente pe aceste portabile. In cazul in care intampinati dificultati in citirea sau vederea informatiilor existente pe un astfel de device nu incercati sa adaugati date noi peste cele deja existente. Facand aceasta actiune pe langa faptul ca stergeti datele vechi de tot, adica nu mai pot fi recuperate nici macar in cadrul unei firme specilaizate, riscati sa le corupeti si pe cele noi, astfel existand posibilitatea de a le pierde definitiv. Indicat este sa nu faceti nici un fel de actiune si sa va adresati unor experti care au cunostintele necasare pentru a putea rezolva problema, fara ca datele sa fie pierdute definitiv.
De cele mai multe ori problemele intampinate in timpul functionarii al unui stick USB apar datorita virusarii. Uneori, poate nu exista nereguli cu unitatea flash, exista doar un virus care interfereaza cu buna functionare a computer-ului. Deoarece stick-ul USB se poate conecta la mai multe calculatoare, posibilitatea de a contacta rapid anumiti virusi este destul de crescuta. In acest caz solutia optima este reprezentata de utilizarea unui soft care elimina virusii, dar si folosirea unui program antivirus pentru a preveni “contaminarea” calculatorului.
O alta solutie ceva mai intruziva este reprezentata de formatarea stick-ului USB. In cazul in care nu exista virusi sau erori pe disc solutia imediata este reprezentata de formatare. Inainte de a face formatarea este indicat sa aveti copii de rezerva a datelor existente pe stick, pentru a nu risca pierderea acestora.
Aceste trei solutii reprezinta doar cateva posibilitati prin intermediul carora puteti rezolva problemele intampinate in timpul functionarii stick-ului USB. Atat pentru aceste defectiuni, dar si pentru altele ceva mai greu de indreptat nu ezitati sa contactati o firma specializata care va poate oferi siguranta datelor.
1 Comment. Leave new
salutare am un stic usb de 8gb pe care calculatorul mil vede ca si unitate flash dar când dau sa deschid spune:inserati un disc in dani-g.cand dau formatare spune:nu exista nici un disc in unitatea g.multumesc