• Home
  • Cazuri
  • Articole
  • Media
  • Tutoriale
  • Noutati
  • Contact
Servicii recuperare date stick

Recuperarea datelor de pe un stick avariat

June 3, 2013Andreea FilipescuArticole26 Comments

O memorie stick USB este un dispozitiv de stocare a informatiei echipat cu memorie falsh ce poate fi conectat printr-un port USB la orice laptop sau desktop. Memorie flash inseamna ca datele pot fi scrise si rescrise intr-un timp foarte scurt de mai multe ori pe acelasi dispozitiv. Stick-urile au fost concepute pentru a fi mult mai utile decat dischetele, au capacitatea sa stocheze un volum mai mare de informatie si totodata sunt mult mai portabile. Memoria celui mai mic stick are 64 de MB (de 45 de ori mai mult decat vechile dischete), iar cea mai mare este de 128 GB (aproape 100.00 de ori mai mult cantitatea de date pe care o discheta le poate stoca).

Marea majoritate a stick-urilor sunt formatate cu ajutorul sistemului de fisiere FAT 32. Acesta este un standard al industriei si, prin urmare, face stick-urile compatibile cu device-uri care au porturi USB.

Sistemul de fisiere FAT 32 are proprietatea de a usura procesul de recuperare a datelor care au fost pierdute sau deteriorate.

Salvarea fisierelor pe un stick este un mod rapid si convenabil de a stoca informatie pretioasa si de a o transporta de la un computer la altul. Uneori, aceste fisiere devin corupte datorita deteriorarii stick-ului. Indiferent daca stick-ul are USB-ul rupt, este ars, formatat sau defect exista posibilitatea de a recupera datele existente pe el. In functie de tipul de problema intampinata exista si o solutie corespunzatoare.

Astfel, daca defectul este de tipul:

a) Fizic: presupune ca mufa USB sa fie indoita sau chiar rupta, contact cu lichide, contact necorespunzator cu iesirea USB a calculatorului, avarierea partii electrice, controler ars, interfata USB deteriorata, contacte dezlipite, sau mai exact nu mai este detectat de nici un calculator cu capacitatea corecta, recuperarea de date implica:

– cel mai adesea este nevoie ca stick-ul sa fie dezasamblat si flash-urile de memorie extrase si ulterior citite;

– imaginile virtuale ale flash-urilor de memorie sunt conectate la soft-uri pentru recuperarea datelor;

– in functie de modelul falsh-ului de memorie sau al controller-ului se incepe construirea datelor din stick folosindu-se algoritmi specifici;

– chiar daca pare destul de simplu la o prima vedere, recuperarea datelor de pe un stick cu daune de tip fizic este un proces foarte complex si numarul de ore necesar pentru a rezolva aceste inconveniente nu se poate stabili de la bun inceput deoarece depinde de algoritmul de recuperare a datelor.

b) Logic: adica stick-ul este virusat, o parte din fisiere sunt sterse din greseala, sunt suprascrise alte informatii, diferite fisiere (.xls, .doc, .ppt, .xlsx, .docx, .pptx) nu se mai pot accesa sau le ascunde, cere formatare fara nici un motiv, apare ca fiind drive nealocat, sau, desi este functional si il vede calculatorul datele totusi nu mai pot fi vazute, recuperarea datelor presupune urmatoarele proceduri:

– pentru inceput sunt utilizate diferite soft-uri create special pentru a recupera date in astfel de situatii, daca defectiunea este grava si soft-urile nu reusesc sa detecteze informatia, atunci posibilitatea de a obtine datele depinde de iscusinta tehnicianului, deoarece ar putea fi nevoie de o procedura manuala de interpretare a continutului si de recuperare a datelor de pe stick.

Chiar daca exista posibilitatea de a recupera datele de pe un stick avariat, persoana care detine un stick trebuie sa stie ca daca isi doreste sa mai vada continutul acestuia, in momentul in care a constata ca s-a stricat nu trebuie sa mai faca nimic cu el, in sensul sa incerce sa il repare prin metode mai putin uzitate. Cel mai bine apelati la o firma speciliazata, BIT Data Recovery este o solutie care va va scoate din impas in momentul in care intampinati astfel de probleme cu un stick.

 

 

Tweet
: mufa usb indoita, recuperare date stick, soft recuperare stick, stick usb formatat

Related Articles

Probleme cu stick-ul USB? Ce putem face ….

September 16, 2013Andreea Filipescu

Programe de recuperare a datelor de pe stick

March 28, 2013Ionut Olariu

26 Comments. Leave new

Deea
June 13, 2013 9:10 am

Buna , am o problema cu un stick de 16 Gb Kingmax.Luni seara l-am folosit ultima oara si miercuri dimineata am incercat sa-l conectez la laptop dar nu l-a mai vazut. De luni pana miercuri l-am tinut in geanta nu l-am mai conectat la nimic.Acum ma gandesc ca poate s-a acidentat cumva in geanta mea.Ce trebuie sa fac?Am intrat pe site si am vazut adresa .Cand pot sa vin?mai trebuie mentionat ca am stick-ul in garantie.o sa pierd si garantia?va multumesc

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
June 13, 2013 4:10 pm

Acum depinde ce inseamna “nu l-a mai vazut”, sunt situatii cand se corupe filesistemul de pe stick dar stick-ul este functional dar nu mai apare in My Computer si situatii in care stick-ul se deterioreaza fizic( se strica PCB, se strica flash-urile de memorie…). Cel mai bine ar fi sa-l aduceti in service-ul BIT Data Recovery pentru o diagnosticare gratuita, aveti aici datale noastre de contact: http://www.recuperaridate.ro/contact.php. Daca defectul este FIZIC in mod sigur se va pierde garantia in cazul in care veti dori recuperarea datelor.

Reply
Deea
June 13, 2013 4:18 pm

Intre timp am mai incercat si la alte calculatore si tot nu il vad.Cred ca este destul de grav.As mai avea o singura intrebare Cat dureaza recuperarea?Eu as avea nevoie de date in maxim 2 saptamani.Multumesc pentru raspuns.

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
June 13, 2013 4:46 pm

Daca este defect FIZIC poate dura 4-7 zile lucratoare.

Reply
ioan miliș
August 4, 2016 11:34 am

Eu am Stickuri care s-a șters toate datele din el. Și cere fomatarea, ce o fi cu el?

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
August 8, 2016 7:41 am

Datele in mod sigur nu se sterg din senin, cele mai probabile 3 variante sunt :
1. Ati sters datele din greseala sau ati formatat stick-ul din greseala
2. Un virus v-as sters anumite date sau v-a corupt o parte din filesistem si acum stcik-ul cere formatare
3. Stick-ul a ajuns intr-un stadiu de defect fizic si cere formatare dar este o cerinta fictiva

In primele doua variante sa poate incerca recuperarea datelor cu softuri specializate de recuperare in cazul 3 este necesara desfacerea flash-urilor de memorie, citirea acestor flash-uri, asamblarea informatiei si apoi recuperarea datelor in forma corecta.

Puteti veni cu stick-ul in service pentru o diagnosticare.

Reply
Bella
May 19, 2017 7:51 am

Am un stick de 64 usb 0.3 am scapat laptopul pe cant cu el introdus si s a indoit mifa usb a stick ului, l am dat unui tip de la service tel ( cunostiinta) si mi a zis ca n are ce i face ca i memoria bulita …avea vreo 3 picioruse rupte zgariate parca intentionat…ca este inposibil sa se rupa in cazatura de pe masa ca el avea carcasa stick ul… cum pot salva de pe el ca am toate pozele 😞

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
May 19, 2017 7:55 am

In anumite situatii de la o indoitura a unui stick USB se deterioreaza doar PCB-ul stick-ului iar alteori se deterioreaza si flash-urile de memorie, trebuie diagnosticat sa vedem care este starea stick-ului, va asteptam cu stick-ul in service pentru o diagnosticare gratuita.

Reply
Bella
May 19, 2017 7:53 am

Scz pt greseli …intelege ti d-voastra! Asa vrea sa stiu cum pot salva tot ce am pe el!

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
May 19, 2017 7:57 am

Mai multe informatii despre recuperarea datelor de pe stick-uri USB de memorie gasiti aici: https://www.recuperaridate.ro/recuperare-date-stick-usb.html

Reply
Bella
May 19, 2017 7:57 am

Sunt din Braila! Sunt zgariate ,rupte piciorusele intentionat ca ma duce capul sa obsev!

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
May 19, 2017 8:06 am

Aveti aici un formular prin care puteti beneficia de expediere gratuita catre noi si apoi noi facem o diagnosticare gratuita : https://www.recuperaridate.ro/trimite-un-caz.html Sunt cazuri in care se pot rupe pini de la flsh-urile TSOP-48 si prin indoirea unui stick, v-am spus depinde de la caz la caz, sau acesti pini se pot rupe daca se face o dezlipire incorecta a flash-urilor de memorie.

Reply
Bella
May 19, 2017 8:00 am

O sa umblu peste tot sa am dovezi ca e imposibil din cate stiu sa se deterioreze asa de la acea cazatura el avand o carcasa! Si am sa i l bag pe gat escrocului si nu pt stick ci pt toate pozele si ce aveam pe el! Va multumesc , o zi buna

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
May 19, 2017 8:11 am

Poate aveti dreptate sau poate nu aveti dreptate, totusi o parte din vina aveti si dumneavoastra, daca v-ati fi adresat din prima unei firme de profil nu ati fi riscat nimic, daca un individ repara(sa zicem) televizoare, masini de spalat, calculatoare …. nu inseamna ca este specialist si in recuperarea datelor de pe stick-uri de memorie.

Reply
Bella
May 19, 2017 8:56 am

Era o cunostiinta care s a oferit sa se uite la el…i l am dat , l a luat la servici ul unde lucreaza (service tel mobile in cadru careia alt coleg se ocupa cu reparatii pc etc) si mi l a adus farmat intentionat din ce am aratat altora si mi au spus! 😞

Reply
Bella
May 19, 2017 8:59 am

Concluzia este ca eu vreau sa salvez ce este pe el si sa aflu daca este asa cum cred eu ( ca e stricat intentionat de acest tip) si sa ma duc cu dovezi la el sa i l bag pe gat sa l satur de escrocherii … dar fara dovezi nu pot acuza direct! Ms mult oricum …din ce oras sunteti?

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
May 19, 2017 9:14 am

Suntem din Bucuresti, in comment-urile anterioare aveti link-uri catre site-ul nostru.

Reply
Bella
May 19, 2017 9:15 am

Ms mult , tinem legatura!

Reply
Trifescu Ovidiu
July 9, 2017 8:12 am

Bună ziua. …fiți amabil cu o întrebare. …am formatat un stick USB. …..trebuie sa recuperez datele de pe el (documente. Pdf..) se poate face recuperarea? Și timpul mai exact de execuție dacă da
MULȚUMESC anticipat

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
July 17, 2017 12:50 pm

Buna ziua, imi pare rau pentru intarziere, in mod normal datele pot fi recuperate cel putin partial, timpul de recuperare 1-2 zile. Multumesc.

Reply
Ichim Catalin,Braila
February 9, 2018 6:44 pm

Buna seara,Sant Catalin de la Braila
Am un stick de memorie Kingmax de 8gb care este incarcat la intrega capacitate cu filme si poze pe care le-am notat intr-o agenda.stickul de memorie nu se mai deschide pe calculator,atunci cand il introduc in acesta imi arata:insert a disc in drive F: Probabil s-au sters accidental datele desi l-am folosit in mod corect.Intotdeauna l-am scos in siguranta folosind de fiecare data comanda:”safe to remove”.Am rugamintea sa ma ajutati sa pot recupera datele,intrucat nu mai am poze sau filme din perioada 2011-2012.Este dureros cand pierzi amintirile concretizate in filme sau poze.Va multumesc anticipat.

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
February 12, 2018 9:16 am

Cel mai probabil este un defect FIZIC, trebuie sa ne trimiteti STICK-ul in service pentru o diagnosticare gratuita, ulterior vom vedea ce posibilitati de recuperare a datelor exista. In foarte multe cazuri avem solutii de recuperare a datelor.

Reply
Maria A.
July 25, 2019 2:37 pm

Buna ziua! Am un stick hama de 16 GB. Il am cumparat de cativa ani (3-4). azi cand l-am conectat la laptop am observat ca pozele nu mai exista in spatiul lui de stocare si el apare ca fiind “liber”. Aveam pe el destul de multe poze. Precizez faptul ca l-am conectat la telefon (fiind cu doua capete) dupa ce l-am conectat la laptop pentru a viziona unele poze. Va rog frumos, dati-mi un sfat, unde sa ma duc, daca mai pot fi recuperate toate fisierele?
Va multumesc!

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
July 25, 2019 2:45 pm

Buna ziua,

Puteti achizitiona un soft de recuperare si sa incercati sa va recuperati datele sau puteti veni cu stick-ul in service-ul nostru pentru o diagnosticare gratuita, ulterior veti primi o cotatie de pret.

Reply
Deaconu Alexandra
April 13, 2020 11:09 am

Buna ziua. Am un stik pe care am toate pozele de la nunta. Cred ca s-a virusat deoarece efectiv imi spune ca anumite fisiere din el sunt cu probleme si nu ma lasa sa deachid fisierul.Exista vreo solutie sa recuperez cele 5500 poze de pe el? 🙁 multumesc.

Reply
Ionut Olariu
Ionut Olariu
April 13, 2020 12:08 pm

Buna ziua, asa cum explicati dumneavoastra ar parea ca stick-ul este functional si s-a alterat filesistemul, situatie in care datele pot fi recuperare prin proceduri software de recuperare, daca totusi stick-ul functioneaza defectuos si indirect duce la deschiderea fisierelor in mod defectuos trebuie sa apelati la un service specializat de recuperare date de pe stick-uri defecte. Cel mai bine este sa aduceti stick-ul in service-ul BIT Data Recovery pentru o diagnosticare gratuita.

Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...

Cele mai recente

  • Nevoia de spatiu din ce in ce mai mare la hard disk-uri
  • Datele tale sunt in siguranta pe un hard-disk portabil?
  • Cum functioneaza unitatile RAID de stocare a datelor
  • Recuperarea fotografiilor de pe un card de memorie
  • Solutii inteligente de pastrare a datelor

Like Box

Arhiva

  • October 2019 (1)
  • September 2019 (1)
  • August 2019 (1)
  • July 2019 (1)
  • June 2019 (2)
  • May 2019 (2)
  • July 2018 (2)
  • May 2017 (1)
  • April 2017 (1)
  • February 2017 (1)
  • November 2016 (2)
  • August 2016 (1)
  • July 2016 (1)
  • May 2016 (3)
  • February 2016 (2)
  • January 2016 (3)
  • December 2015 (1)
  • November 2015 (1)
  • October 2015 (1)
  • September 2015 (3)
  • August 2015 (2)
  • July 2015 (1)
  • April 2015 (1)
  • March 2015 (3)
  • January 2015 (4)
  • December 2014 (2)
  • November 2014 (6)
  • October 2014 (6)
  • September 2014 (6)
  • August 2014 (5)
  • July 2014 (5)
  • June 2014 (7)
  • May 2014 (4)
  • April 2014 (5)
  • March 2014 (4)
  • February 2014 (4)
  • January 2014 (3)
  • December 2013 (2)
  • November 2013 (3)
  • October 2013 (6)
  • September 2013 (6)
  • August 2013 (4)
  • July 2013 (5)
  • June 2013 (9)
  • May 2013 (6)
  • April 2013 (3)
  • March 2013 (2)
  • January 2013 (1)
  • May 2012 (7)
  • October 2010 (4)

Din categorii:

  • Articole (130)
  • Cazuri (7)
  • Media (4)
  • Noutati (7)
  • Tutoriale (3)
  • Uncategorized (17)

Comentarii recente

  • Cata on Cum recuperez datele de pe un hard extern?
  • Ionut Olariu on Cum recuperez datele de pe un hard extern?
  • Cata on Cum recuperez datele de pe un hard extern?
  • Ionut Olariu on Recuperarea datelor de pe carduri de memorie
  • Marian on Recuperarea datelor de pe carduri de memorie

Blogroll

  • Apartamente Noi 2 Camere
  • BIT Data Recovery
  • Carti Online
  • Externalizare IT
  • PCUtil
  • Recuperare de date
  • Recuperare poze
  • Reparatii calculatoare
  • Revista IT
  • Service Recuperare date
Retea calculatoare

Tags

asistenta tehnica backup backup date backup de date bit data recovery calculatoare card de memorie consultanta it date date pierdute externalizare it firma recuperare date firma specializata recuperare date fisiere sterse hard hard disk hdd IT mentenanta it outsourcing IT pierderea datelor RAID recuperare recuperare date recuperare date hdd recuperare date RAID recuperare date stick recuperare de date recuperare documente recuperare fisiere recuperare fisiere video recuperare hdd recuperare poze recuperare poze card recuperari date seagate service calculatoare service IT service recuperare date servicii It solutii IT ssd stick usb windows

Cele mai comentate articole :

  • Recuperarea datelor de pe carduri de memorie 342 comments | 12,110 views
  • Recuperare date smartphone 86 comments | 4,168 views
  • Program de recuperare fisiere sterse 41 comments | 1,746 views
  • Recuperarea datelor de pe un stick avariat 26 comments | 5,670 views
  • Cum recuperez datele de pe un hard extern? 21 comments | 4,148 views
  • Recuperarea datele din fisiere corupte 14 comments | 948 views
  • Nu mai pot accesa datele din laptop! Afla cum le poti recupera… 13 comments | 1,471 views
  • Recuperare date hdd Western Digital 4 comments | 172 views
  • Greseli care pot duce la pierderea definitiva a datelor 3 comments | 335 views
  • Istoria hard disk-urilor 3 comments | 1,139 views

Copyright © 2010 – 2018 recuperaridate.ro. Toate drepturile rezervate.