Atunci cand avem in fata o tableta apare si tendinta de a ne gandi la marci precum Apple sau Samsung. Aceste gadget-uri au devenit extrem de populare in ultimii ani fapt care a atras de la sine o multime de clienti si o notorietate pe masura. Tableta a devenit un dispozitiv foarte util si usor de intrebuintat de cele mai multe ori devenind preferata in detrimentul unui laptop sau sistem desktop. Portabilitatea si fiabilitatea sunt doar caracteristici de baza care o recomanda indiferent de producator.
Cu toate acestea, chiar utilizarea acestora a devenit tot mai mare si indragita, posibilitatea aparitiei unor cazuri marcate de pierderi de date pare sa fie in crestere, de asemenea. Cu functionalitati imbunatatite si spatiu de memorie mai mult decat suficient, usurinta oamenilor de a stoca filmele preferate, melodii, fotografii si multe alte astfel de informatii a devenit mai practica decat se credea, pierderea datelor venind ca un eveniment plin de mari dezamagiri. Indiferent ca este din cauza unor stergeri accidentale sau alte motive necunoscute, este bine de stiut faptul ca toate aceste fisiere valoroase pot fi redobandite prin apelarea la un serviciu de recuperare date. Nu este nevoie sa intrati in panica. Fisierele sterse sunt doar marcate ca inaccesibile si invizibile de sistemul de operare si inca mai exista o sansa reala pentru a le recupera de cele mai multe ori in intregime.
Principalele cauze care duc la pierderea datelor de pe astfel de dispozitive sunt numeroase si tin de diversi factori de cele mai multe ori externi de actiunile utilizatorilor. Acestea sunt:
– atac spyware sau virusare;
– coruptie brusca a sistemului de operare;
– deteriorarea BOOT sau zona de FAT;
– afisarea mesajului: „sistemul de fisiere neacceptat sau Black Media” pe cardul SD.
– manipularea necorespunzatoare a tabletei cum ar fi scapari din mana, loviri, comenzi nesigure;
– anularea procesului de citire/scriere care poate provoca prabusirea brusca a sistemului de operare.
Deoarece tabletele sunt foarte asemanatoare cu laptop-urile in ceea ce priveste constructia interioara, filesistemele utilizate de acestea sunt HFS, NFTS sau FAT32, astfel cand vorbim de recuperarea datelor de cele mai multe ori intalnim doua tipuri de probleme care pot fi impartite in defecte logice si fizice.
Defectiunea logica poate fi considerata cea mai comuna cauza care duce la aparitia problemelor de acest gen. Apare in momentul cand tableta este formatata, diferite fisiere sunt sterse sau anumite setari sunt schimbate in asa fel incat duc la pierderea datelor mascata initial de imposibilitatea de a accesa informatiile dorite. Tipul de probleme logice pot fi rezolvate numai daca tableta mai este functionala, adica se mai poate lucra intr-o oarecare masura pe ea. Recuperarea datelor in situatia de fata se face de obicei utilizand soft-uri specializate folosite numai de persoane care au cunostintele necesare pentru a duce la bun sfarsit o astfel de actiune.
Defectiunea fizica este usor de identificat deoarece apare in momentul in care nu mai exista posibilitatea de a accesa tableta, adica nu mai porneste sau in momentul in care este pornita merge putin si apoi se opreste sau se blocheaza.
Pentru mai multe detalii despre recuperarea datelor de pe dispozitive de stocare defecte vizitati pagina www.recuperaridate.ro