Dispozitivele flash sunt instrumente capabile sa stocheze o cantitate generoasa de documente, muzica si continut video. Nu putine sunt cazurile in care datele, pozele, filmuletele nu mai pot fii accesate. Pierderea datelor din cauza unui card de memorie corupt sau pentru ca fisierele existente in memoria sa au fost sterse accidental, este extrem de frustranta.
Daca va intrebati ce se intampla cu toate datele stocate pe un card de memorie ce nu mai poate fi accesate, in principiu vestile sunt imbucuratoare. Toate informatiile pot fi recuperate prin diferite metode. Este important sa apelati la o firma de recuperare date pentru a reintra in posesia informatiilor pierdute.
Tipuri carduri de memorie
In momentul de fata exista in magazine diferite device-uri care utilizeaza la fel de multe si diferite tipuri de carduri de memorie. Unele dintre cele mai uzitate sunt tipuri sunt: SD, XD, Memory Duo, MMC. Toate aceste tipuri de carduri in timp sunt supuse aparitiei a diferite probleme care le fac defecte, formatate sau deteriorate. In momentul in care un card de memorie devine inaccesibil, si este deja pus intr-un card reader este important sa nu mai efectuati nici un fel de actiune si va adresati direct unei firme specializate in recuperare datelor de pe carduri de memorie. Suprascrierare poate duce la pierderea datelor definitiv.
Ce fel de probleme poate avea un card de memorie care nu mai functioneaza
In general exista doua tipuri de probleme, defecte care duc la aparitia incapacitatii actionarii informatiilor stocate pe un card de memorie. Acestea sunt:
– defecte logice: in aceasta categorie intra situatii precum formatarea din greseala a cardului, stergerea fisierelor existente sau numai o parte din ele, dar mai exista si situatia in care introduceti cardul de memorie in aparat si acesta cere fara nici un motiv formatarea cardului. Poate una dintre cele mai comune situatii este reprezentata de conectarea cardului la un calculator, acesta recunoaste cardul dar nu poate copia datele.
– defecte fizice: pot fi catalogate astfel aceste situatii: in care cardul nu mai este recunoscut de card reader sau alt aparat sau cand este introdus in card reader si pe ecranul calculatorului nu mai apare nici un drive, sau in cel mai bun caz apare un mesaj care va atentioneaza cu privire la starea de functionarea a acestuia.
Cum pot fi recuperate datele de pe un card de memorie
In functie de cele doua tipuri de probleme enumerate mai sus exista cai diferite prin care pot fi recuperate datele.
Cand cardul de memorie are un defect logic, adica sistemul de fisiere FAT32 este corupt, pentru a putea intra din nou in posesia datelor informatia trebuie reconstruita.
Daca este vorba de un defect fizic, tot cu ajutorul unor echipamente de specialitate se va reface algoritmul de extragere a datelor si astfel se poate ajunge la reconstruirea informatiei.
In functie de tipul de card informatiie pot fi recuperate in totalitate sau deloc. Astfel, daca sunt Micro SD sau MMC Monolitic, adica compuse dintr-un modul monolitic si au suferit un defect fizic, datele nu mai pot fi recuperate. Cele de tip Sandisk sunt mai accesibile datorita sistemului de encriptare care face posibila recuperarea datelor.
Pentru o diagnosticare gratuita, o echipa de profesionisti si un mediu de lucru la standarde inalte nu ezitati sa va adresati service-ului Bit Data Recovery.